ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “KINESIS”.

Βρίσκεστε εδώ:/ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “KINESIS”.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “KINESIS”.

2020-08-31T15:18:09+03:00 31/8/2020|Αθλητισμός, Δελτία Τύπου|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “KINESIS”.

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων συνάντηση μεταξύ φορέων (αθλητικών συλλόγων, εθελοντικών ομάδων κ.α.) του Δήμου Μεγαρέων και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος με την επωνυμία “Kinesis”.

Το πρόγραμμα “Kinesis” αποτελεί την δεύτερη συμμετοχή του νομικού προσώπου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Erasmus+” μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος “Atlisis” το οποίο απέσπασε αξιόλογες κριτικές. Το “Kinesis” eίναι ένα από τα επτά (7) συνολικά προγράμματα από την χώρα μας που ενέκρινε προς χρηματοδότηση για φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα έχει διετή διάρκεια και σκοπός του είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης νεαρών ατόμων που προέρχονται από μειονεκτικές κοινωνικές ομάδες μέσω του αθλητισμού στα σχολεία και στην κοινότητα (αθλητικοί σύλλογοι)

Εκτός από το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» που έχει τον ρόλο του συντονιστή συμμετέχουν στο “Kinesis” και ακόμα πέντε φορείς – εταίροι από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Πανεπιστήμιο Αθλητισμού της Λιθουανίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για αποτροπή της διάδοσης του COVID-19, οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των φορέων κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις μέσα από τις οποίες προέκυψε η υφιστάμενη κατάσταση στα όρια του Δήμου Μεγαρέων και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα σχετικά με την ύπαρξη νεαρών ατόμων από μειονεκτικές κοινωνικές ομάδες και την δυνατότητες ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους.

Αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στις χώρες των υπολοίπων ευρωπαίων εταίρων του “Kinesis”. Τα στοιχεία που προέκυψαν θα αναλυθούν σε επόμενη φάση και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών εργαλείων, μεθόδων και τεχνικών που θα μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιμόρφωση  καθηγητών φυσικής αγωγής και προπονητών πάνω στο θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης νέων και παιδιών που προέρχονται από μειονεκτικές ομάδες μέσω του μαθήματος της φυσικής αγωγής στα σχολεία και του αθλητισμού στους αθλητικούς συλλόγους.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της συνάντησης.

Η Πρόεδρος Ιωάννα Ρήγα & το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος»