Βυζαντινός Αγώνας

Βρίσκεστε εδώ:////Βυζαντινός Αγώνας
Βυζαντινός Αγώνας 2018-04-24T10:15:30+03:00

Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο προς τιμή του Βύζαντα σπουδαίου αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.χ. και ιδρυτή της πόλης Βυζάντιο (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη) και άλλων πόλεων στη Μεσόγειο θάλασσα (π.χ. Υβλαία Μέγαρα στη Σικελία) αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία «Βυζαντινός αγώνας δρόμου 50 χλμ»
Πρόκειται για έναν αγώνα υπεραπόστασης στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν ενήλικες δρομείς που έχουν τερματίσει σε τουλάχιστον ένα μαραθώνιο δρόμο κατά την τελευταία τριετία.

Οι δρομείς εκκινούν και τερματίζουν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πλατεία Λυτάρα) των Μεγάρων ακολουθώντας μία διαδρομή που είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και συνδυάζει όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της όμορφης μεγαρικής φύσης. Οι δρομείς εξέρχονται σύντομα του οικιστικού ιστού των Μεγάρων και ακολουθούν πορεία μέσα σε φυστικεώνες, ελαιώνες, αμπελώνες και μεγάλα δασώδη κομμάτια, ενώ για πέντε (5) περίπου χιλιόμετρα τρέχουν στη μαγευτική παραλία Αλεποχωρίου – Ντουράκου.

Στο αγώνα έχουν συμμετέχει και πολλοί σημαντικοί ευρωπαίοι δρομείς υπεραπόστασης όπως ο Ιταλός Marco Bongfilio. Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές δίνονται αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και τσάντα με τοπικά προϊόντα των Μεγάρων και αναμνηστικό t-shirt.