Ημιμαραθώνιος Χνάρια Του Παυσανία

Βρίσκεστε εδώ:////Ημιμαραθώνιος Χνάρια Του Παυσανία
Ημιμαραθώνιος Χνάρια Του Παυσανία 2018-04-24T10:10:02+03:00

Από το 2000 το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τον Αθλητικό Όμιλο Μεγάρων και τον Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο ανελλιπώς τον ημιμαραθώνιο δρόμο με την επωνυμία στα «Χνάρια του Παυσανία».
Πρόκειται για έναν ημιμαραθώνιο δρόμο ο οποίος χάρη στις προσπάθειες των διοργανωτών την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας καθώς των δεκάδων εθελοντών και χορηγών έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αττικής και όχι μόνο. Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου δρόμου έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από μετρητή AIMS/IAAF.

Στον αγώνα κάθε χρόνο συμμετέχει μεγάλος αριθμός δρομέων ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 70 ετών οι οποίοι εκκινούν από την ιστορική πόλη της Ελευσίνας τρέχουν επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και τερματίζουν στην ιστορική πόλη των Μεγάρων, (στο στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών») ακολουθώντας τη διαδρομή του αρχαίου περιηγητή Παυσανία . Σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς δίνονται αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και τσάντα με τοπικά προϊόντα των Μεγάρων και αναμνηστικό t-shirt.