Στα χνάρια του Παυσανία – 14η χρονιά

Βρίσκεστε εδώ:/Στα χνάρια του Παυσανία – 14η χρονιά

Στα χνάρια του Παυσανία – 14η χρονιά

2015-07-13T17:35:08+00:00 13/10/2014|Δελτία Τύπου|

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 14η συνεχόμενη χρονιά ο Ημιμαραθώνιος δρόμος με την επωνυμία στα «Χνάρια του Παυσανία». Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» μαζί με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας έχοντας τη συνεργασία των Τροχαίων Μεγάρων και Ελευσίνας, του ΣΕΓΑΣ και των αθλητικών συλλόγων «Α.Ο. Μεγάρων και «Απόλλων Δυτικής Αττικής. Συνολικά 685 δρομείς δήλωσαν συμμετοχή για να τρέξουν τόσο στoν ημιμαραθώνιο δρόμο όσο και στη σκυταλοδρομία 2Χ10.500μ (συνολικά συμμετείχαν 14 ομάδες). Η ανταπόκριση του κόσμου για συμμετοχή στους αγώνες (ημιμαραθώνιο και σκυταλοδρομία) ήταν τέτοια ώστε οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να σταματήσουν να δέχονται αιτήσεις περίπου μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των αγώνων για να μην πέσουν εκτός προγραμματισμού όσον αφορά το κόστος τους.

Όλοι οι δρομείς εκκίνησαν στις 10:00 πμ από την Ελευσίνα και ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν από τη Νέα Πέραμο και τερμάτισαν στο στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τροχονόμοι, εθελοντές και δημοτικοί υπάλληλοι συνεργάστηκαν για την ασφαλή άφιξη των δρομέων στο στάδιο των Μεγάρων ενώ για την αναπλήρωση των υγρών των δρομέων στήθηκαν πέντε σταθμοί εφοδιασμού με νερό και ισοτονικά ποτά σε όλη τη διαδρομή.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του ημιμαραθώνιου δρόμου οι θεατές στο στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» είχαν την ευκαιρία να δουν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων της περιοχής να αγωνίζονται σε δρόμους των 1.000μ και 2.000μ αντίστοιχα.

Νικητής του 14ου ημιμαραθώνιου δρόμου στη γενική κατηγορία των ανδρών ο κ. Καλιακούδη Δημήτριος (χρόνος 1:14:21) ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών αναδείχτηκε η αθλήτρια Κατσιμάντου Ξένια (χρόνος 1:29:19).
Νικήτρια ομάδα στη σκυταλοδρομία 2Χ10.500μ αναδείχτηκε η ομάδα “zouglas team” αποτελούμενη από τους Αντωνόπουλο Αθανάσιο και Αντωνόπουλο Ιωάννη (χρόνος 1:24:33)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Ιωάννα Ρήγα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων κ. Γεώργιος Μιχάλαρος, οι Αντιδήμαρχοι Μεγαρέων κα Μαυροειδή Βανέσσα και κ. Πολυχρόνης Ιερόθεος, η Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Αικατερίνη Κατσούλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεγαρέων κύριοι Ιωάννης Σταμούλης, Ιωάννης Κολλάτας, Κωνσταντίνος Φυλακτός, Γεώργιος Σωτηρίου, Γεώργιος Μπερδελής, Κλεάνθης Βαρελάς και κυρία Ελένη Ρήγα, το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδων Παπασίδερης και η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων κυρία Αναστασία Τσίγκρη.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» εκ μέρους των διοργανωτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους κάτωθι που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση του ημιμαραθωνίου δρόμου:

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Μαρκεσίνη Αναστάσιο γιατί εξασφάλισε τα απαιτούμενα νερά, ισοτονικά, μετάλλια, κύπελλα, αναμνηστικά t-shirts, κρουασάν με αποτέλεσμα το κόστος διεξαγωγής του 14ου ημιμαραθωνίου δρόμου να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου.
Τον Διοικητή της Τροχαίας Μεγάρων κ. Μυλιώνη Αθανάσιο
Τον Διοικητή της Τροχαίας Ελευσίνας
Τον Διοικητή του Κ.Ε.Ε.Δ. κ. Γούναρη Κωνσταντίνο
Τον αναπληρωτή διοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου κ. Χρυσανθόπουλο Γεώργιο
Τον παιδίατρο κ. Μπισταράκη Λουκά
Τον ιατρό κ. Δρομπόνη Αντώνιο
Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Φωτίου Σταύρο
Τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου
Το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων
Την εθελοντική ομάδα Μεγάρων «Κούρος»
Τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων
Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων
Το τοπικό τμήμα Μεγάρων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Το Λύκειο Ελληνίδων
Τους εθελοντές και τους κατοίκους των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που στελέχωσαν τους σταθμούς ενυδάτωσης των δρομέων και τους ενθάρρυναν με το χειροκρότημά τους
Όλους όσους παραβρέθηκαν στο στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών»
Τους εργαζόμενους των Δήμων Μεγάρων και Ελευσίνας και των Ν.Π.Δ.Δ. τους