Πρότυπο έργο προαγωγής υγείας «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» για τους Εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων

Βρίσκεστε εδώ:/Πρότυπο έργο προαγωγής υγείας «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» για τους Εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων

Πρότυπο έργο προαγωγής υγείας «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» για τους Εργαζόμενους του Δήμου Μεγαρέων

2015-07-02T11:20:36+00:00 2/7/2015|Δελτία Τύπου|

Ολοκληρώθηκε στα Μέγαρα και τη Ν. Πέραμο το πρόγραμμα «ΕΥ ΚΙΝΗΣΙΣ» που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στην «Ενίσχυση της Προαγωγής της Υγείας στο Εργασιακό περιβάλλον μέσω αθλητικής – κινητικής αναψυχής», στο πλαίσιο της ευθύνης για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Στόχος του Δήμου Μεγαρέων με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής είναι  η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των Υπαλλήλων και κατ’ επέκταση η υιοθέτηση συμπεριφοράς και κουλτούρας υγείας, απ’ αυτούς..

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 δράσεις:

  • Το «Κινητικό Διάλειμμα»: 15λεπτες ενημερώσεις για θέματα πρόληψης και προάσπισης της υγείας για την απόκτηση υγιεινών και κινητικών συμπεριφορών.
  • Πρόγραμμα απλών ασκήσεων – εκγύμνασης 60 λεπτών στους εργαζόμενους που το επιθυμούν (1-2 φορές την εβδομάδα) το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κλ. Γυμναστήριο Μεγάρων «Αλ. Σάλτας» και στο Κλ. Γυμναστήριο Ν. Περάμου «Γεωργ. Τσαλδάρης» .

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων